Financování

Panorama Braník

Nákup bytové jednotky

Nákup bytu lze financovat z vlastních prostředků nebo prostřednictvím kombinace vlastních zdrojů a hypotečního úvěru, a to dle splátkových kalendářů uvedených níže. Hypoteční financování zajišťuje exklusivně společnost HYPOASISTENT s.r.o.

Panorama Braník

Splátkové kalendáře

Splátkový kalendář BASIC

  • 20 % po podpisu smlouvy o smlouvě budoucí kupní
  • 15 % po dokončení nosných konstrukcí
  • 15 % po dokončení hrubé stavby
  • 35 % po dokončení omítek v jednotce
  • 15 % po kolaudaci

Splátkový kalendář HYPO

  • 20 % po podpisu smlouvy o smlouvě budoucí kupní
  • 30 % po dokončení hrubé stavby a zápisu prohlášení vlastníka k rozestavěným jednotkám
  • 35 % po dokončení omítek v jednotce
  • 15 % po kolaudaci

Splátkový kalendář INDIVIDUAL*

  • 20 % po podpisu smlouvy o smlouvě budoucí kupní
  • 80 % po kolaudaci

* V případě využití splátkového kalendáře INDIVIDUAL je finální kupní cena vč. DPH navýšena.

Panorama Braník

Postup nákupu

1. Informační schůzka

Prodejce Vám přestaví projekt, lokalitu, nabídku nemovitostí a nabídne možnost ústní rezervace na několik dní, tak, abyste si mohli parametry nákupu dobře rozmyslet.

2. Uzavření Rezervační smlouvy (RS)

Pokud je pro Vás lepší uzavřít nejprve rezervační smlouvu, je to možné, např. v případě, že prověřujete možnost získání hypotečního financování.

3. Uzavření Budoucí kupní smlouvy (SoSBK)

Budoucí smlouva již detailně vymezuje podmínky, za nichž bude v budoucnu mezi kupujícím a prodávajícím uzavřena Kupní smlouva. Ta je ve vzoru přílohou této smlouvy. Budoucí kupní smlouva je uzavírána podle typu financování ve variantě CASH nebo HYPO.

4. Výběr ze standardu, možnost klientské změny

Na základě uzavřené SoSBK a uhrazené zálohy na kupní cenu kupující přistoupí k výběru z variantní nabídky standardních prvků nebo může využít možnosti klientských změn u našeho smluvního partnera ProBydlení.

5. Kontrolní prohlídka bytu před předáním

V pokročilé fázi výstavby, kdy to zejména bezpečností pravidla dovolí, Vám umožníme prohlídku bytové jednotky. Prohlídka slouží zejména ke kontrole stavu a protokolárnímu zápisu případných vad a nedodělků, tak, aby byly ideálně odstraněny do termínu předání.

6. Uzavření kupní smlouvy

Klienta vyzveme písemně k uzavření kupní smlouvy na základě splnění podmínek uvedených v SoSBK. Kupní smlouvu poté vložíme na katastrální úřad. Zápis vlastnického práva bude proveden nejdříve po ochranné 21 denní lhůtě.

7. Převzetí bytu vč. příslušenství

K převzetí jednotky spolu s jejím příslušenstvím Vás vyzveme ve stanovené lhůtě, po předchozím podpisu Kupní smlouvy a úplné úhradě kupní ceny.

Panorama Braník

Hypotéky s jistotou nejlepších podmínek

Víme, že zajištění výhodného financování je klíčové při koupi nemovitosti. Připravili jsme pro Vás proto nejúspornější hypotéku na pořízení nového bydlení, navíc bez zbytečného papírování. HYPOASISTENT Vám pomůže s výběrem produktu (porovnání sazeb, investiční hypotéky, hypotéky pro podnikatele, 90% hypotéky, aj.), poradí s výběrem typu úrokové sazby a pomůže s přípravou všech dokumentů. Zajistí také odhad kupované nemovitosti a komunikaci s katastrem a bankou.

Nabídku všech bank u nás naleznete pod jednou střechou a můžete využít speciální balíčky zvýhodněných podmínek pro klienty projektu:

  • snížená úroková sazba
  • bez poplatku za zpracování hypotéky
  • možnost mimořádných splátek hypotéky
  • zpracování odhadu kupované nemovitosti zdarma

Uvažujete-li o financování hypotékou, k rychlému orientačnímu výpočtu Vám pomůže hypoteční kalkulačka. Obraťte se na nás, diskrétně Vám poradíme a připravíme kalkulace možných variant Vaší hypotéky.

Panorama Braník

Kontaktujte hypoteční specialisty

Ing. Hana Vojáková

Hypoteční financování

Petr Havril

Hypoteční financování
Panorama Braník

Zanechte nám zprávu